Orvostechnikai eszközök, alkatrészek gyártása

Az orvostechnika eszközök iránti igények folyamatosan növekednek. Az EuropTec kft. e igényes és innovatív piaci szegmensben tevékenykedik. A forgácsolt alkatrészek  és az orvostechnikai csomagoló rendszerek teljes gyártására szakosodtunk. Az általunk gyártott termékeket műszerekként, tesztimplantátumokként, beépülő alkatrészként stb. használják a műtét, endoszkópia, fogorvosi, dialízis, gyógyszerészet, laboratóriumi technika és a diagnosztika területén.

Feliratozás

A piaci igények az általunk gyártott alkatrészek címkézésére és jelölésére folyamatosan növekednek. Ezen igények teljesítésére  az alábbi folyamatokat kínáljuk:

Szitanyomás, Tamponozás, Lézer jelölés

Csomagolástechnika

Komplett csomagolórendszerek a műszerekhez és implantátumokhoz -> mindent egyetlen forrásból! Az EuropTec Polymer által kifejlesztett szabványos tartályok, valamint az egyedi, testreszabott megoldások képezik a műszerek és implantátumok moduláris csomagolási rendszereinek alapját. A felhasznált anyagok nagy jelentőséggel bírnak az orvosi területen, ezért csomagolórendszereink nagy teljesítményű műanyagból, rozsdamentes acélból vagy hibrid szerkezetből készülnek. A csomagolás tartalmától függően a szükséges anyagokat és a hozzájuk kapcsolódó gyártási folyamatokat kínáljuk: - mélyhúzott PPSU MT héjak - megmunkált és feliratozott PPSU MT és PP MT modulok - rozsdamentes acél tartályok, külön gyártva és fényezve.

Forgácsolás

A nagy pontosságú műanyag alkatrészek gyártása az egyik legfontosabb alapvető kompetenciánk. A gyártás  Oftringenben és Zalaegerszegben (Magyarország), a legkorszerűbb CNC vezérlésű hoszeszterga-, eszterga- és maróközpontokkal történik. A klasszikus megmunkálás technológiák mellett  különféle felületkezelési módszereket is alkalmazunk, például polírozás, "gyémántozás". Az összes alkatrészt ultrahangos tiztítás után kerül kiszállításra. A termikus sorjázás egy másik módszer, amivel a termékeink teljes  "sorja- és szöszmenteségét" tudjuk elérni, így gyógyászati vevőink elvárásait teljesíteni. Ezenkívül rengeteg know-how-t szerzettünk a PPSU MT, PP MT, PEEK MT stb. feldolgozása során, amelyek jellemzően az orvosi technológiában használhatók.